Wat zijn mineralen?

Mineralen zijn voedingsstoffen die nodig zijn om uw lichaam goed te laten functioneren. Ze zijn onder andere nodig bij de regulatie van enzymen en hormonen. Mineralen zijn stoffen die uw lichaam niet zelf kan aanmaken. Om deze reden dienen ze voldoende aanwezig te zijn in uw voeding.

Waar zitten ze in?

Om dagelijks voldoende mineralen binnen te krijgen, is het belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Mineralen komen in zowel plantaardige (groenten, fruit en noten) als dierlijke (vlees en vis) voedingsmiddelen voor.

Welke mineralen zijn er?

De meest bekende mineralen zijn: calcium , natrium, kalium en magnesium . Daarnaast heeft uw lichaam kleinere hoeveelheden nodig van ijzer , jodium , fluoride, zink , koper , mangaan , chroom en molybdeen . Deze stoffen worden spoorelementen genoemd. Van mineralen heeft het lichaam meer nodig dan van spoorelementen.

Een gevarieerd voedingspatroon bevat normaal gesproken voldoende mineralen. Er zijn echter veel verschillende factoren van invloed op uw behoefte aan mineralen. Als uw lichaam niet voldoende mineralen binnenkrijgt, kan het nodig zijn om het tekort in de voeding aan te vullen met een supplement.