Gefeliciteerd!

U heeft ervoor gekozen om een nieuw leven te starten. Bij FitForMe begrijpen we maar al te goed hoe groot de stap is die u heeft genomen. Wij willen u daarbij ondersteunen.

Dat doen we met onze supplementen, maar ook door altijd voor u klaar te staan. Met deskundig advies, een luisterend oor, handige tips en lekkere recepten!

Vanuit onze passie voor gezondheid, heeft FitForMe voor ieder type vermageringsoperatie een specifieke multivitamine ontwikkeld. Met één capsule per dag krijgt u, ter aanvulling op de voeding, de exacte hoeveelheid vitamines en mineralen binnen die u nodig heeft.

Waarom extra vitamines? Hierom.

Na uw operatie verandert er veel in uw lichaam. U krijgt nog maar weinig voeding en dus weinig voedingsstoffen binnen, terwijl uw lichaam deze hard nodig heeft om goed te blijven functioneren. Daarom is het belangrijk dat u uw voeding aanvult met extra vitamines , mineralen en calcium supplementen.

Uw operatie

Sleeve of maagband

Na het plaatsen van een sleeve is uw maag blijvend verkleind. De chirurg verwijdert namelijk een groot deel van de maag in de lengte. De maag (normaal 1,5 liter) wordt hierdoor een soort buis met een veel kleinere inhoud. Uw spijsverteringskanaal blijft intact. U zit alleen sneller vol na het eten van een kleine hoeveelheid voedsel. Gedurende de dag krijgt u minder voedsel binnen en dus ook minder vitamines en mineralen.

Als u een maagband heeft, is uw maag niet permanent verkleind. Er zit een bandje om uw maag, zodat het bovenste gedeelte nog maar zo klein is als een mandarijn. Hierdoor heeft u sneller een voldaan gevoel en eet u minder, waardoor u niet meer alle belangrijke stoffen binnenkrijgt.

Gastric bypass

Bij deze operatie wordt uw maag verkleind en blijft er een zogeheten voormaag over. Deze voormaag wordt direct aangesloten op de tweede helft van de dunne darm. Het grootste gedeelte van de maag en de twaalfvingerige darm worden onwerkzaam. Hierdoor bent u onder andere snel verzadigd en eet u minder. Dit betekent dat u ook minder vitamines en mineralen binnenkrijgt.

Het is daarom belangrijk dat u uw dagelijkse voeding aanvult met de WLS Forte die speciaal is ontwikkeld voor mensen met een gastric bypass.

Met één capsule of kauwvitamine WLS Forte per dag krijgt uw lichaam een goede ondersteuning.

BPD of DS

Een biliopancreatische diversie/Scopinaro (BPD) of duodenal switch (DS) is een zware ingreep die grote consequenties heeft voor de inname van voedingsstoffen. Bij deze operaties wordt uw maag verkleind en maakt de chirurg een soort omleiding. Een groot deel van de dunne darm werkt dan niet meer. Bovendien bent u door de verkleinde maag sneller verzadigd. Aanvulling met een multivitamine – met name vitamine B12, ijzer en de vitamines A, D, E en K – is belangrijk.

Met één capsule WLS Maximum per dag vult u uw voeding voldoende aan met vitamines en mineralen.