Supplementen speciaal ontwikkeld voor bariatrische patiënten. Gecreëerd in samenwerking met artsen en wetenschappelijk onderbouwd.

Als zorgprofessional weet u dat patiënten na Weight Loss Surgery een uitdaging hebben aan het voldoende opnemen van vitamines en mineralen. Dat is de reden dat FitForMe vanaf 2009 multivitaminepreparaten ontwikkelt voor patiënten met morbide obesitas die een bariatrische ingreep hebben ondergaan. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat FitForMe supplementen beter werken dan standaard voedingssupplementen. De reden is helder: de nutriënten zijn in een aangepaste dosering toegevoegd aan de WLS-supplementen van FitForMe en zo exact afgestemd op de bariatrische patiënt.

Voor meer informatie over de wetenschap achter onze producten: www.fitformeresearch.com

Onze visie

Meer en meer mensen lijden aan (morbide) obesitas en de effecten van overgewicht. Om dit tegen te gaan, vinden er steeds meer operaties plaats. Deze operaties helpen patiënten een aanzienlijke hoeveelheid gewicht te verliezen en hun leven weer terug te krijgen. Mensen worden zich bewust dat gezond eten en sporten nodig zijn om een gezonde levensstijl te handhaven. En dat vitamines en mineralen een essentieel onderdeel daarvan zijn.

Onze missie

Voor de specifieke groep mensen die een vermageringsoperatie laat uitvoeren, is het nemen van vitamines en mineralen een absolute noodzaak, omdat het lichaam zelf niet meer in staat is om al die vitamines en mineralen op te nemen. Wij streven ernaar om iedereen hierover te informeren.

Wetenschappelijk onderbouwd

In 2011 is er een onderzoek (de zogenaamde Vitaal Studie) gestart in het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem met patiënten die een gastric bypass hadden ondergaan. Eén jaar lang werd het effect bijgehouden van het dagelijks innemen van multivitamines na de operatie. De conclusie: WLS Forte van FitForMe werkt vele malen beter ten opzichte van een multivitamine met een standaard samenstelling. Vraag het gratis informatiepakket voor professionals  aan als u meer wilt lezen.

Altijd in ontwikkeling

FitForMe heeft dagelijks contact met bariatrisch chirurgen, specialisten, WLS-patiënten en diëtisten om de speciale multivitaminepreparaten zo goed mogelijk af te stemmen op de patiënt. De dosering van de diverse vitamines is hierdoor in de loop der jaren aangepast naar een optimale formule. FitForMe is altijd in ontwikkeling – volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten!

Vraag en antwoord

Welk supplement is er voor patiënten met een maagband of een gastric sleeve?
Doordat de maag na dit soort ingrepen kleiner is, worden er minder maagsap- en maagzuur aangemaakt en is de kans op vitamine B12 en ijzer deficiënties groot. Daarom is WLS Optimum  ontwikkeld, een multivitamine met exact de juiste hoeveelheden vitamines en mineralen, die een optimale aanvulling op de voeding levert.

Welk supplement is er voor patiënten met een gastric bypass?
Na de operatie blijft er een kleine maag over en de dunne darm wordt aangepast. Normaliter worden in de dunne darm de meeste vitamines opgenomen. Na deze operaties is de opname van ingenomen voedingsstoffen aanzienlijk beperkt. Daarom is het belangrijk om van een aantal vitamines en mineralen meer te gebruiken. In WLS Forte  zijn de verhoudingen aan vitamines en mineralen zo aangepast dat enerzijds de kans op deficiënties wordt verkleind en anderzijds te hoge waarden van micronutriënten worden voorkomen.

Wat is het voordeel van de WLS-capsules?
Met slechts één capsule per dag krijgt de patiënt de juiste hoeveelheid vitamines en mineralen binnen. Standaard multivitamines voldoen niet aan de verhoogde behoeftes van ijzer, foliumzuur, vitamine B12 en vitamine D, waardoor patiënten meerdere supplementen per dag zouden moeten gebruiken. Een ander voordeel van WLS-capsules is dat de patiënt niet hoeft te kauwen op de capsule, omdat deze door het gladde oppervlak makkelijk is door te slikken met een slokje water.

We hebben bovendien bewust gekozen voor capsules en kauwvitamines, omdat deze sneller uiteen vallen en de vitamines en mineralen zo beter worden opgenomen door het lichaam. Tabletten zijn ‘hard geslagen’ en eigenlijk veel te stevig voor het veranderde spijsverteringssysteem. Na een vermageringsoperatie heeft het lichaam te weinig tijd om voedingsstoffen uit een tablet te halen. Een tablet zou dus direct weer het lichaam verlaten zonder te worden opgenomen. De capsule valt binnen 15 minuten na inname uiteen, zodat het maag-darmkanaal alle vitaminen en mineralen goed kan opnemen.

Welke kosten zijn eraan verbonden?
De FitForMe supplementen zijn vanaf €7,95 per maand verkrijgbaar. FitForMe hanteert scherpe prijzen en klanten profiteren bovendien van 10% als zij kiezen voor FitForMe Zeker.

Hoe zijn de supplementen te bestellen?
De FitForMe multivitaminepreparaten zijn eenvoudig online te bestellen of via onze productspecialist bariatrie aan te vragen.

Waar ligt de wetenschappelijke basis van de FitForMe supplementen?
In 2011 heeft FitForMe een randomized controlled trial laten uitvoeren in samenwerking met het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem. Uit deze Vitaal Studie 1 blijkt dat patiënten die de WLS multivitamines van FitForMe gebruiken significant betere vitamine- en mineraalwaardes hebben dan patiënten die standaard supplementen gebruiken.

Contact

Onze deskundige diëtisten vertellen u graag meer over FitForMe, de WLS-producten en het belang van suppletie met een speciaal ontwikkeld supplement. Neem contact op via 03 808 33 41. De informatie op deze pagina is vakinformatie en uitsluitend bestemd voor beroepsbeoefenaren.