Maak je wel eens een gerecht met pompoen? Nee, dan is dit het moment. Deze groente zit boordevol vezels en is rijk aan vitamine C en E. Wlsrecepten deelt haar recept voor deze heerlijke gegratineerde ovenschotel met pompoen en cottage cheese. Ga jij het ook uitproberen?
Ingrediënten voor 4-6 personen (21 gr eiwit per persoon).
800 gr pompoen
10 gr salie
2 teentjes knoflook
200 gr spinazie
40 gr zongedroogde tomaten
100 gr cottage cheese
300 gr kipfilet
2 el panko
2 eieren
30 gr parmezaanse kaas
3 el olijfolie
Bereidingswijze.
Stap 1 – Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de pompoen en verwijder de pitten en draderige binnenkant. Snijd de pompoen in kleine blokjes. Hak de teentjes knoflook fijn. Hak de salieblaadjes fijn. Doe de pompoen, knoflook en de helft van de salieblaadjes samen in een kom, voeg zout en peper toe. Roer om te combineren.
Stap 2 – Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak de blokjes kip goudbruin en voeg de spinazie toe. Giet af als de spinazie geslonken is. Hak de zongedroogde tomaten fijn en meng ze door de spinazie.
Stap 3 – Doe de eieren en de kwark in een maatbeker en mix met een staafmixer tot een gladde emulsie. Snijd de rest van de salie in reepjes en roer die erdoor.
Stap 4 – Vet een ovenschaal in met de olijfolie. Verdeel een derde van de pompoen over de bodem. Giet daarop de helft van het kwarkmengsel. Daarbovenop de helft van de spinazie. Herhaal dit nog een keer.
Stap 5 – Meng het paneermeel met de Parmezaanse kaas. Strooi dat over de ovenschotel en zet 35-40 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer of de pompoen goed gaar is. Als de bovenkant te bruin wordt, dek de schotel dan af met aluminiumfolie.